Онлайн запитване

Физически лица

Как да се спестят пари при инцидент в чужбина
Лечението също е експорт, от който може да се спечели

Имам приятел, Ники. Много го ценя, но той никога не обича да говорим за моята работа.  Била свързана с драми и щети,  с думата  „страх”. И така минаваме обикновено на теми от живота… Допреди няколко месеца, когато нещо се случи.
Случката случи на наш  общ приятел, който от време на време работи в чужбина. При игра  на любителски футбол той скъса връзки на коляно. Но за разлика от Ники общуваше с мен професионално и бяхме му направили Международна здравна застраховка A la Cart . Което се оказа истинско бинго за него заради ситуацията, в която изпадна.

От Англия, където работеше, замина директно за Франция. Там го оперираха в болницата, в която се лекуват френските футболни национали. В операционната влезе един от най-добрите ортопеди на Франция.

Ще попитате колко му е струвало това? Цената на самата лапароскопска операция е 6 000 EUR.  С физиотерапията, която е с престой в болница отново във Франция, сумата нарасна на 7 000 EUR. Лечението беше  платено директно от застрахователя на болниците и клиентът ни въобще не се е занимавал с  финансови въпроси. 

Покритията

След този случай предпочитам да давам примери, вместо да обяснявам покрития и на клиентите, които са извън приятелския ми кръг. Международната здравна застраховка A la Cart се внася в страната ексклузивно от нашия брокер, ЗБК Балкан. Какво покрива: Опциите са много и различни, но най-общо прегледи и изследвания в ЕС, Русия  и Турция,  /като има опция и за покритие за целия свят/, както и болнично лечение в клиники, избрани от клиента.

Допълнително може да се избере евакуация и медицински транспорт, профилактика, бременност и раждане.  Работим от няколко години по този риск,  познаваме и помагаме непрекъснато на всеки един от клиентите си при всяка щета, преглед или лечение, независимо дали това е във или извън страната.

Няколко примера

Българско семейство пътува много. Провеждат профилактичните си прегледи в Швайцария Лекуват се без проблем там, като ползват плащане от страна на здравния фонд вече трета година и имат достъп до всички услуги без ограничение в клиниките и болниците.  Разбира се, както казва Ники, онзи от началото на разказа- какво е един застраховател, който не дава и негативен пример. За да не оспоря мнението му, бих прибавила опита на  семейство чужденци, които живеят в България. С цел спестяване от застраховката спряха  покритието за бременност и раждане.

Жената обаче забременява и ражда преждевременно. Настъпват усложнения, има  допусната и лекарска грешка. Налага се тя да постъпи в частна клиника. Детето остава в кувиоз 20 дни. Цената, която платиха, без да имат застраховка, стигна  до  20 000 EUR. Семейството заведе съдебно дело срещу болницата.

Няколко факта

Какво е А la cart? Това е английска застрахователна компания с презастраховател Алианц Хелткаре. Компанияте има кредитен рейтинг А и срещу нея няма заведено нито едно оплакване от клиенти във Финансовата комисия в Англия.

Какво покрива застраховката? Покритието се избира от клиента. Всеки преценява дали има нужда от извънболнична помощ, евакуация, стоматология или бременност и раждане.

Във всяка опция има покритие за онкологични заболявания, престой в болница, избор на екип, трансплантация, сърдечносъдови и неврологични заболявания.

Какво гарантира доброто поведение на застрахователя? Всички щети се изплащат навреме. Плаща се директно на болниците и клиентът не е обременен с финансови въпроси. Компанията се разпознава от болниците и тази сигурност допринася за по-добро отношение към клиента.

Каква помощ осигурява брокерът ? Урежда всички административни въпроси свързани с болници, лекари и щети. Комуникира със застрахователната компания при необходимост  от хоспитализация и така клиентът не се занимава с никакви административни въпроси. Дори оказва съдействие при превод и набор на документи за лечение в чужбина.

Застраховката A la Cart се приема навсякъде в ЕС. С нея могат да се ползват медицински услуги, свързани с избор на клиника, лекар без значение дали е по спешност или при планирано лечение. Цените не са обвързани със здравна каса. Клиентите са добре дошли във всяка болница.

Мария Велева