АВТОКАСКО

АВТОКАСКО

Сигурност за Вашия автомобил и спокойствие за Вас с автомобилна застраховка „Каско“.

Застраховката Каско защитава автомобила Ви от всякакви природни бедствия, пожари и палежи; предпазва Ви от посегателствата на злонамерени лица и крадци на МПС, както и покрива разходите за ремонт на МПС в случаите на ПТП. Застраховката Каско носи спокойствие на собственика, който се е погрижил адекватно за имущество си.

Застрахователното покритие на застраховка Каско включва територията на Република България; чужбина – със или без доплащане на допълнителна премия в зависимост от застрахователната компания.

Как се формира премията на застраховка Каско?

Премията, която Вие дължите за вашата застраховка Каско, зависи от:

– Застрахователната сума на МПС (паричният лимит на отговорност на застрахователя);

–  Избраните застрахователни покрития;

– Териториалната валидност на застраховката;

–  Предпочетен начин за ликвидация на щети

– Начина на плащане – еднократно или на вноски;

– Наличие на щети и изплатени обезщетения.

Какво трябва да носите с вас, за да сключите застраховка Каско?

Необходими документи за сключване на застраховката Каско са:

– Попълнено предложение с данни за собственика и автомобила;

– Свидетелство за регистрация на автомобила (голям талон);

– Фактура за закупуване на автомобила (при застраховане на нов автомобил).

Ние Ви консултираме, а Вие вземате решението.

Вие избирате застрахователя, а ние Ви съдействаме във всички случаи, когато имате нужда от компетентна застрахователна помощ.

Нашите специалисти са постоянно на Ваше разположение.

Кога се нуждаете от застраховка Каско?

Всеки собственик на автомобил, независимо дали е физическо или юридическо лице, може да сключи застраховка Каско на своето МПС. Най-често застрахованите превозни средства са по-нови модели автомобили, както и всички коли, които са закупени на лизинг. Застраховката Каско ви дава допълнителна защита при възникване на събития, които вашата задължителна застраховка Гражданска отговорност не покрива. Много хора предпочитат да защитят автомобила си със застраховка Каско, когато се налага паркиране на улица, пред блока, в междублокови пространства или открити паркинги, където МПС-то е лесно достъпно за злонамерени лица и такива с ниска квалификация и опит. Застраховката Каско се сключва за срок от 1 година и по желание на клиента може да се поднови многократно.

 

Какво покрива застраховката Каско?

Покритията на вашата застраховка Каско зависят много от избраната застрахователна компания. Най-често, продуктът се предлага като различни пакети от покрития, които се надграждат един друг и към които може да се добавят и допълнителни клаузи. В повечето случаи застраховката Каско може да предпази автомобила ви от различни видове природни бедствия (като например, градушка, наводнение, пожар и други), както и от възникнали технически проблеми с МПС-то вследствие на природните бедствия. Често застраховката Каско покрива разходите, възникнали при ПТП, включително когато застрахованият автомобил бива увреден от друга кола или превозно средство, докато е паркиран. Застрахованите автомобили с Каско са защитени от злоумишлени действия на трети лица, които са извършени с цел увреждане на автомобила. Такива може да са, например, чупене на предно/задно/странични стъкла, надиране на повърхностите с твърд предмет,  изливане на химически препарати, умишлено увреждане на странично огледало и други. В застраховката Каско може да се включва и покритие при грабеж и кражба на застрахованото МПС. Застрахователните лимити по тази клауза влияят значително при калкулирането на крайната стойност на премията, дължима по застраховки Каско. При някои застрахователни компании, Каско продуктът може да включва и клаузи за умишлен палеж или взривяване на автомобила.

Допълнителните услуги, които може да се добавят към вашата застраховка Каско варират както от застрахователя, така и от застрахователния лимит на автомобила. Най-често към вашата застраховка Каско можете да добавите клауза за отстраняване на щети в официален сервиз на марката на вашия автомобил или използването на доверен сервиз, който е част от изградена мрежа сервизи на застрахователя. За хората, които често пътуват с автомобила си в чужбина, можете да изберете допълнителна клауза към вашата застраховка Каско, която да покрива разходите за частичен ремонт на МПС-то в държавата, в която е настъпило ПТП-то. Също така можете да добавите и Асистанс услуги извън територията на страната, които малко оскъпяват премията по застраховка Каско, но ви дават допълнителна сигурност по време на вашето пътуване в Европейския съюз, както и в държави-членки на споразумението „Зелена карта“.

Различията при покритията и условията за застраховка Каско, които възникват при отделните застрахователни компании, правят избора на този застрахователен продукт труден. Ето защо винаги е добре да използвате услугите на брокер, който да ви насочи към подходящата за Вашето МПС застраховка Каско!

 

Сключване на застраховка Каско с брокер

Има редица предимства, които ще получите, ако изберете да сключите вашата застраховка Каско с брокер. На първо място – брокерите работят с редица застрахователни компании, предлагащи застраховки, включително и Каско, и са добре запознати с покритията, които те предоставят, както и със сумата, която ще трябва да заплатите за вашата застраховка Каско. Понякога застрахователните дружества се ориентират към привличане на клиенти за застраховка Каско с нови или лизингови автомобили и не винаги предлагат най-добрите условия за всички клиенти. По-обширният поглед и по-голяма информираност на застрахователния брокер ще ви спестят необходимостта от това да плащате по-висока сума за застраховка Каско, от колкото е нужно. Вие ще получите реална, изчерпателна информация, без скрити клаузи или дребен шрифт, на базата на която да вземете най-доброто решение за вашия автомобил и бюджет.

Друго предимство да изберете брокер за вашата застраховка Каско е, че можете лесно да закупите разнообразни застрахователни продукти на различни застрахователни компании, без да ви се налага да обикаляте по офисите им или да събирате оферти. Така, независимо на коя компания сте сключили вашата задължителна застраховка Гражданска отговорност, не сте принудени да изберете същото дружество и за вашата доброволна застраховка Каско. Но си запазвате удобството от посещението само на 1 офис!

И не на последно място – със застрахователния брокер вие ще получите лично отношение и грижа. Той се ангажира да изготви всички необходими документи за вашите застраховки, включително при избора на доброволната застраховка Каско, за да може да си тръгнете от офиса спокойни и защитени. Вашият брокер ще ви информира при важни промени, свързани с вашата застраховка Каско, ще ви напомня за падежа на вноската или при изтичането на полицата и ще ви съдейства при изготвянето на необходимите документи за подаване на щета към застрахователя. В лицето на вашия брокер, вие ще получите доверен човек, на който можете да поверите спокойствието за вашия автомобил и вашата застраховка Каско!

Изберете застрахователен брокер ЗБК Балкан като доверен партньор за всички ваши застрахователни продукти, включително Каско!

Сигурност за Вашия автомобил и спокойствие за Вас с автомобилна застраховка „Каско“.

Как се формира премията на застраховка Каско? 

Какво трябва да носите с вас, за да сключите застраховка Каско?

Кога се нуждаете от застраховка Каско?

Какво покрива застраховката Каско?

Сключване на застраховка Каско с брокер

Как можем да Ви помогнем?

Свържете се с наш избран офис от страница КОНТАКТИ или отправете онлайн запитване.

Много съм доволен! Препоръчвам!

Николай Чавдаров
Управител, СПИЙД ЪП

Има все още почтенни застрахователни брокери- това е един от тях !

Милен Петров
ЕТ Милен Петров, Счетоводител

Винаги коректни и отзивчиви.

Стефан Попов
Спедитор, БОРДЕР СЪРВИСИЗ

Нужна Ви е оферта по тази застраховка?

Отправянето на запитване и получаването на оферта не Ви задължават да сключите застраховка.