Международна здравна застраховка

МЕЖДУНАРОДНА ЗДРАВНА ЗАСТРАХОВКА

Международна здравна застраховка – видове и характеристики

Международната здравна застраховка, като застрахователен продукт, има 2 основни разновидности. Първият вид международна здравна застраховка позволява финансирането на диагностика и лечение на заболявания извън страната, а вторият застрахователен продукт ви дава сигурност при краткосрочни пътувания в чужбина. Преди да се спрете на конкретна международна здравна застраховка препоръчваме да се консултирате с експерт в областта, който да Ви насочи към подходящия вид и след това да Ви консултира за параметри и добри застрахователни дружества за Вашия бюджет.

Международна здравна застраховка за лечение извън страната

Международната здравна застраховка за лечение продължава да набира голяма популярност в страната като превенция и сигурност при диагностициране на сериозни и тежки заболявания. Често, сумата, необходима за лечение, е прекалено голяма за средностатистическият човек и се налага примиряване и компромиси с най-важното нещо в живота – здравето. За да защитите себе си и семейството си можете да сключите международна здравна застраховка, която да покрива евентуалните разходи за диагностициране, прегледи и лечение на някои от най-коварните болести, познати в медицината. Стойността на застрахователната премия по избраната международна здравна застраховка е в пъти по-ниска от сумата, която застрахованото лице ще получи, при установяване на необходимост от лечение.

Важно уточнение, което е добре да знаете преди да се замислите за международна здравна застраховка, е условието към момента на подписването ѝ да сте в добро здравословно състояние и да не сте диагностициран с някоя от болестите, която покрива Вашата застраховка. Същността на самата международна здравна застраховка е тя да бъде превантивна, допълнителна сигурност в труден момент, но не и да се сключва с цел да предоставя средства за лечение на вече диагностицирани пациенти.

Формирането на застрахователната премия по Вашата международна здравна застраховка се влияе много от:

  • Възрастта на застрахованото лице;
  • Покритията, включени в международната здравна застраховка;
  • Застрахователните лимити;
  • Начини на изплащане на Вашата международна здравна застраховка (еднократно или разсрочено).

Международната здравна застраховка често се сключва за срок от 1 година, като може да бъде удължена по желание на застрахованото лице. След изтичането на текущата Ви международна здравна застраховка препоръчваме винаги да се консултирате с брокер, който да Ви даде важна информация за застрахователния продукт – дали това все още са най-добрите условия за Вашите изисквания; дали някоя застрахователна компания не предлага по-ниска премия за същите покрития; дали има изменения в условията за подписване на международна здравна застраховка към дружеството, което сте избрали в момента; и други.

Медицински разходи при пътуване в чужбина

Международната здравна застраховка при пътуване в чужбина спада към категорията „туристически застраховки“, но отново Ви дава спокойствие за здравето Ви и това на Вашите близки, докато пътувате извън страната. Туристическата здравна застраховка се предлага от много застрахователни дружества и дава възможността да включва най-различни покрития – от медицински разходи за лечение до възстановяване на суми при отменен полет. При някои компании вече е включено и покритие за Covid-19.

Когато се изчислява премията по международна здравна застраховка при пътуване в чужбина се вземат под внимание следните критерии:

  • Дали застраховате само себе си или цялото си семейство (индивидуална или групова е избраната международна здравна застраховка);
  • Каква е продължителността на валидност на здравната застраховка /винаги съвпада с периода на пътуване/
  • Включените покрития във Вашата международна здравна застраховка;
  • Застрахователните лимити по всяко едно от покритията.

Основните покрития, които се включват в туристическата здравна застраховка, включват разходи, възникнали от внезапно влошаване на здравословното състояние, както и обостряне на съществуващи хронични състояния,  което поражда необходимостта от болнично лечение, лекарска намеса, покупка на лекарства или спешна дентална помощ. Освен това в договора за Вашата туристическа здравна застраховка може да се включи и покритие, включващо разходите за пътуване и хотелско настаняване на близък или роднина, който посещава застрахованото лице в болничното заведение в страната, където е настъпило влошаването. Туристическата здравна застраховка може да включва частично или пълно покритие на разходите в случай на необходимост от репатриране при влошено състояние и включва на 100% репатриране до страната в случай на смърт.

Предпочитани клаузи към този тип международна здравна застраховка, е частичното или пълно покриване на възникнали разходи при преждевременно връщане, прекъсване на пътуването, обир или кражба на вещи, повреда или загуба на багаж, разходи за набавяне на вещи от първа необходимост, лична отговорност по време на пътувания, средства за провеждане на издирвателни мисии, както и обезщетение в случай на смърт или инвалидност. Колкото повече клаузи и покрития са включени към Вашата здравна застраховка, толкова се повишава и цената на дължимата към дружеството премия. Затова е важно да прецените внимателно какво Ви е наистина важно и какво можете да пропуснете като покрития във Вашата международна здравна застраховка.

Избор на правилния вид международна здравна застраховка за Вашите нужди с помощта на доверен партньор

Разликите между тези два застрахователни продукта са огромни, а в интернет пространството ще попаднете на смесена информация всеки път, щом потърсите международна здравна застраховка. Така неусетно можете да откриете перфектното решение за Вас, само за да разберете накрая, че тази международна здравна застраховка всъщност не е това, от което се нуждаете. Именно затова ние от ЗБК Балкан препоръчваме на нашите клиенти винаги да се консултират с нас, преди да изберат конкретен продукт, включително международна здравна застраховка.

Ние разполагаме с повече от 20 години опит в консултирането на стотици хиляди клиенти с една основна цел – да им предложим застрахователния продукт, който да отговори на всички техни желания и изисквания. Нашият екип разполага с широк поглед над текущия пазар и можем да Ви дадем детайлна, конкретна и изчерпателна информация за текущите видове международна здравна застраховка. Използвайки този ценен ресурс, ние имаме възможността да Ви консултираме експертно за най-различни застраховки, включително международна здравна застраховка, и да си тръгнете от офиса ни сигурни, че сте направили най-добрия избор – за Вас, за Вашето семейство, за фирмата Ви, за Вашите служители, за Вашето движимо и недвижимо имущество, за бизнеса и успеха Ви!

Не се колебайте да се свържете още днес с Вашия брокер от ЗБК Балкан и да попитате за повече информация относно международни здравни застраховки. Доверете се на сигурния партньор! Изберете международна здравна застраховка и други застрахователни продукти от ЗБК Балкан!

Как можем да Ви помогнем?

Свържете се с наш избран офис от страница КОНТАКТИ или отправете онлайн запитване.

Много съм доволен! Препоръчвам!

Николай Чавдаров
Управител, СПИЙД ЪП

Има все още почтенни застрахователни брокери- това е един от тях !

Милен Петров
ЕТ Милен Петров, Счетоводител

Винаги коректни и отзивчиви.

Стефан Попов
Спедитор, БОРДЕР СЪРВИСИЗ

Нужна Ви е оферта по тази застраховка?

Отправянето на запитване и получаването на оферта не Ви задължават да сключите застраховка.