МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА

Медицинската застраховка е вид застрахователен продукт, който предоставя сигурност на Вас, Вашето семейство и служители в случай на необходимост от лечение, консултация или профилактика. Под термина медицинска застраховка можете да откриете няколко различни застрахователни продукта – допълнително здравно осигуряване, което може да се предостави от работодателя към служителите му или да се сключи самостоятелно от физически лица, в допълнение към основното здравно осигуряване; туристическа медицинска застраховка, която покрива разходи за лечение и хоспитализация в случай на влошаване на здравословното състояния по време на пътуване; и медицинска застраховка лечение без граници, която покрива разходите, необходими за диагностика и лечение на тежки заболявания извън територията на страната.

Медицинска застраховка – допълнително здравно осигуряване

Този тип медицинска застраховка е изключително популярен в страната и все повече работодатели го включват в пакета на служителите си. Допълнителното здравно осигуряване се предлага като медицинска застраховка от редица застрахователни компании, като в зависимост от избраното дружество може да варират застрахователните лимити по Вашата медицинска застраховка, както и одобрените лечебни заведения, които може да се посещават. Допълнителното здравно осигуряване доказано дава само ползи и за работодателите и за служителите. С тази медицинска застраховка, служителите получават спокойствие в случай на влошено физическо здраве и са насърчени да ходят превантивно на контролни прегледи, които са по-специализирани и труднодостъпни с класическото здравно осигуряване. Работодателите, от своя страна, инвестират в служителите си чрез тази медицинска застраховка и като резултат могат да са спокойни, че работниците им са здрави и се грижат за здравословното си състояние, като едновременно с това изграждат лоялност към компанията, която се грижи за тях. Работодателите са насърчени и от държавата да избират този тип медицинска застраховка за служителите си, защото за вноски с такъв характер на стойност до 60 лева на служител не подлежат на данъчно облагане.

Ако решите да сключите медицинска застраховка за Вас и Вашите служители, трябва да определите какви ще бъдат нейните покрития и лимити. Основните покрития, които може да се включат към вашата медицинска застраховка, включват доболнична помощ, в което влиза прегледи, консултации и изследвания; болнична помощ – при необходимост от хоспитализация; възстановяване на средства за лекарства и други медицински продукти, свързани с лечение на влошеното здравословно състояние; дентална помощ и други. В повечето случаи медицинската застраховка се предлага в различни пакети – някои от тях са комбинация от различни покрития, докато при други покрития са еднакви, но пакетите дават различна стойност на застрахователните лимити. Застрахователната премия по Вашата медицинска застраховка се изчислява на база избраните покрития, размерът на застрахователните лимити по медицинската застраховка, застрахователното дружество, начините на плащане (разсрочено или еднократно), както и от възрастта на застрахования. За да изберете най-подходящата медицинска застраховка за Вас и Вашите близки и служители, не се колебайте да се консултирате с брокерите на ЗБК Балкан!

Медицинска застраховка при пътуване

Този тип медицинска застраховка е препоръчителен за всякакво пътуване, независимо от неговата продължителност и дестинация. Внезапното влошаване на здравословното състояние извън страната е често срещано при по-далечните пътувания, които са обвързани със смяната на сезон или драстичната смяна на часовия пояс. Това може да доведе до необходимост от лекарска намеса и лечение, които може да са непосилни за пътуващия. Медицинската застраховка при пътуване Ви дава тази сигурност, че при влошаване на Вашето здравословно състояние ще можете да се възползвате от лекарски услуги, независимо къде се намирате. Застрахователните премии по този вид медицинска застраховка се калкулират на база на продължителността на престоя, както и застрахователните лимити. Изборът на този тип медицинска застраховка е добре да се случва с помощта на брокер, който разполага с актуална информация за офертите на застрахователните дружества, както и е запознат с лимитите им. Има ситуации, в които застрахователни дружества не предоставят покритие по медицинска застраховка в дадени държави и територии и това е важно да го знаете преди да закупите избрания продукт.

Медицинска застраховка лечение без граници

Медицинската застраховка лечение без граници е превантивна мярка, която дава спокойствие на Застрахования в случай на диагностициране с тежко и коварно заболяване. През последните години този тип медицинска застраховка започва да набира все по-голяма популярност и хората се интересуват все повече от възможностите, които тя предлага. Медицинската застраховка лечение без граници е предназначена за здрави хора, които искат да се подсигурят в случай на установяване на тежки заболявания, като рак, инфаркт на миокарда и други. Важно уточнение е, че тази медицинска застраховка е предназначена само за превенция срещу тези болести, а не за лечение на хора, които вече са диагностицирани с някое от включените в покритието заболявания. Медицинската застраховка лечение без граници включва разходи за прегледи, изследвания, хоспитализация, лечение и консултации извън територията на Република България. Във Вашата медицинска застраховка са включени и разходи за болничен престой, както и дневни пари за периода на престоя. В зависимост от избраното застрахователно дружество, към Вашата медицинска застраховка може да се включват и разходите за транспорт и настаняване на придружител по време на вашето лечение. Този тип медицинска застраховка е отлична превенция за всеки човек, който иска да се погрижи за здравето си по най-добрия начин!

Изберете правилната медицинска застраховка със ЗБК Балкан!

Определянето на правилната медицинска застраховка за Вашите нужди и избирането на най-изгодната оферта е процес, който изисква внимание и детайлна информация. За да направите информиран избор, Вие трябва да инвестирате време и усилия в проучване на условия и предложения за различните видове медицинска застраховка и след това да сравнявате оферти в търсенето на най-доброто решение за Вашия бюджет и нужди. Спестете си това време и усилия, като посетите Вашия доверен брокер в ЗБК Балкан! Ние можем да Ви предложим разнообразие от застрахователни продукти, свързани с всеки елемент от Вашето здраве или бизнес. При нас ще откриете на едно място застраховки за автомобила, медицинска застраховка от всякакъв характер, застраховки на Вашето недвижимо имущество, застраховки професионална отговорност, кибер застраховки, застраховка отговорност на работодателя и много други. Изберете ЗБК Балкан за Вашата медицинска застраховка и се насладете на свободното си време, прекарано с любимите хора! Свържете се още днес с нас за да организираме неангажираща консултация по темата медицински застраховки.

Медицинска застраховка – допълнително здравно осигуряване
Медицинска застраховка при пътуване
Медицинска застраховка лечение без граници
Изберете правилната медицинска застраховка със ЗБК Балкан!

Как можем да Ви помогнем?

Свържете се с наш избран офис от страница КОНТАКТИ или отправете онлайн запитване.

Много съм доволен! Препоръчвам!

Николай Чавдаров
Управител, СПИЙД ЪП

Има все още почтенни застрахователни брокери- това е един от тях !

Милен Петров
ЕТ Милен Петров, Счетоводител

Винаги коректни и отзивчиви.

Стефан Попов
Спедитор, БОРДЕР СЪРВИСИЗ